Sitemap
Fietsersbond Oosterhout
Drimmelen Fietsersbond
Uitgelicht
You Tube
De Tuub juni 2018
De Tuub december 2017
De Tuub oktober 2017
De Tuub mei 2017
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2016
De Tuub augustus 2016
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2015
De Tuub oktober 2015
De Tuub mei 2015
De Tuub december 2014
De Tuub september 2014
De Tuub voorjaar 2014
Columns 2018
Columns 2017 (2)
Columns 2017 (1)
Columns 2017 (2)
Columns 2016
Columns 2015 (1)
Columns 2014
Fietsroutes 1
Resultaten Fietsevenement in september 2018
L
Inleiding beleidsplan
Home Pagina
Wie zijn wij?
Contact
Vacatures
Service

Links

Disclaimer


  

.

.

sitemap

  

< Vorige pagina 

Resultaten Fietsevenement sept. 2018

Fietsevenement Fietsersbond Breda, 30 september 2018


Op 30 september jongstleden hebben we van onze afdeling van de Fietsersbond een Fietsevenement georganiseerd. We hebben het evenement de naam “Verkeerspunten fietsroute” meegegeven. Deze naam is zo gekozen omdat we de fietsroute bewust langs verschillende verkeers(knoop)punten hebben gelegd, om op die manier de deelnemers te confronteren met een aantal situaties waar wij als Fietsersbond zelf ook mee bezig zijn. Soms lastige situaties, maar ook situaties die recentelijk of in een langer verleden aangepakt en opgelost zijn, al dan niet door bemoeienis van de Fietsersbond.


Er viel onderweg het nodige te ervaren en er werd serieus om meningen gevraagd. Natuurlijk waren we erg blij dat het weer prima meewerkte. In de vroege ochtend was het weliswaar nog flink koud, maar gaandeweg liep de temperatuur lekker op, zodat we bij het eindpunt lekker in het zonnetje op het terras konden zitten. Als recreatieve tocht voldeed de rit zeker ook, gezien de reacties die we achteraf ontvingen, zoals mensen die aangaven nog nooit op bepaalde plaatsen geweest te zijn. Jammer was het dat we aan de finish ineens tussen een grote groep motorrijders (weliswaar “gentlemen”) terecht kwamen, die ook nog van onze appeltaart stonden te smullen. Ach, als fietser besef je voortdurend dat je niet alleen op de weg zit.


De antwoorden en reacties die we kregen op de vragenlijst hebben we verwerkt en kunt u in het volgende overzicht teruglezen. Soms liepen de meningen flink uiteen, maar eerlijk gezegd zaten we als deelnemers toch wel aan dezelfde kant van het spectrum. Echt haaks op elkaar staande meningen hebben we niet aangetroffen. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, we zijn immers allemaal fietsers en hebben grote gemeenschappelijke belangen. De antwoorden zouden heel anders uit kunnen vallen indien de vragen aan automobilisten zouden zijn voorgelegd. Dat zijn ze niet, hoewel veel fietsers soms toch ook in de auto rijden.


Al met al denken we dat er nog genoeg werk aan de winkel is op fietsgebied in Breda. Hoe dat werk uitgevoerd kan worden kunnen we in de veel antwoorden lezen.


Vanuit de organisatie zijn we er flink wat tijd mee bezig geweest, maar het was het zeker waard. We hebben goede gesprekken gevoerd met leden en niet-leden. Sommigen overwegen om lid te worden.. en laten we wel wezen: de Fietsersbond is een belangenvereniging, die opkomt voor de fietser, in al zijn hoedanigheden. Dat hebben we deze dag zeker kunnen laten zien. We hopen uit de resultaten voldoende informatie te kunnen halen waar we de komende tijd mee verder kunnen. We willen regelmatig aanschuiven bij de Gemeente, ProRail en NS en andere uitvoerende instanties, om het belang van de fietser bespreekbaar te maken en te houden.


Indien leden nog suggesties hebben voor ander activiteiten dan hopen we ze van u te vernemen. Als wij weer een idee hebben voor een evenement dan hoort u ook weer van ons. Laten we elkaar blijven ontmoeten.

Namens de organisatie van het fietsevenement danken we de deelnemers voor hun enthousiasme en inzet,


Ruud Janssens, Nico Geers en Kees van Rijn.


  

         Klik hier voor de resultaten van de enquete....