Fietsersbond Oosterhout

Español

English

Français

Nederlands

Italiano

Deutsch

< Vorige pagina 

.                                                                 .         Copyright (c) 2018 Fietsersbond Oosterhout. Alle rechten voorbehouden.

        << Terug


Jaarlijkse fietsronde met de wethouder en verkeersambtenaar maart 2018


Maandag 26 maart j.l. heeft de Fietsersbond Afd.: Oosterhout weer de jaarlijkse rondgang door Oosterhout gemaakt met demissionair wethouder Mark Vissers en verkeerskundig ambtenaar Bas van der Burgt. Eigenlijk had deze fietsronde in september 2017 moeten plaatsvinden maar vanwege letsel bij de wethouder is dit toen uitgesteld tot eerder genoemde datum. De wethouder is demissionair en we zullen hem niet meer terugzien in het College als gevolg van de verkiezingsuitslag. We danken de wethouder voor het gesprekken die we altijd konden voeren m.b.t. het fietsbeleid in onze gemeente. Bas van der Burgt blijft als de constante factor voor ons aanwezig.

De fietsroute zoals gewoonlijk weer uitgelegd door ons bestuurslid Henk Ligtenberg leidde ons weer door de gemeente, te beginnen vanaf het gemeentehuis naar Zuid, waar de toegang voor fietsers tot de nieuwe Praxis werd besproken.  Dat kon beter vonden we!


Vandaar weer terug het Wilhelminakanaal over en naar de Oostzijde van Oosterhout naar het Noordelijk buitengebied waar de “nog jonge” deklaag  op de Kromgatweg in abominabele toestand verkeert. Al sprekend over vreemde toestanden voor de fietser, zoals vuile en onleesbare fietsrouteborden en vreemde verboden arriveerden we bij de nieuw aan te leggen brug Korenbocht- Koningsdijk, daarna door naar Vrachelen over het sluizencomplex naar de het fietspad op de dijk langs het Markkanaal om de plek voor een eventuele fietsbrug naar het toekomstige Zwaaikom complex te bespreken.


We schrijven “eventueel” omdat dit onderwerp weleens in het nieuwe College akkoord opgenomen zou kunnen worden of niet!


Na een goed gesprek ging de tocht terug naar Zuid tot de grens met Breda en weer terug naar het Gemeentehuis. Totale afstand 25-30 km.


Het weer hadden we mee en dat was een uitzondering.


Jan ter Haar

Secretaris

Fietsersbond  Afd.: Oosterhout