Fietsroutes 1
Fietsroutes 2
Fietsersbond Oosterhout
Drimmelen Fietsersbond
Uitgelicht
You Tube
De Tuub juni 2018
De Tuub december 2017
De Tuub oktober 2017
De Tuub mei 2017
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2016
De Tuub augustus 2016
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2015
De Tuub oktober 2015
De Tuub mei 2015
De Tuub december 2014
De Tuub september 2014
De Tuub voorjaar 2014
Columns 2018
Columns 2017 (2)
Columns 2017 (1)
Columns 2017 (2)
Columns 2016
Columns 2015 (1)
Columns 2014
Fietsroutes 1
L
Inleiding beleidsplan
Home Pagina
Wie zijn wij?
Contact
Vacatures
Service

Links

Disclaimer

Sitemap

  

.

Español

English

Français

Nederlands

Italiano

Deutsch

.

U heeft mooie routes gefietst in- of rondom Breda en deze zijn u bijgebleven, zo ja deel uw ervaringen dan met de bezoekers van deze site. Beschrijf de routes, voeg er uw foto’s bij en vermeld het aantal gereden kilometers. Wij plaatsen dan de door u uitverkozen fietsroutes graag op deze pagina. Bij voorbaat onze dank!


Stuur een e-mail naar de  webmaster


                      ___________________________________________
De Baarles...


Ik noem het maar zo, de zogenaamde enclaves in de grensstreek tussen Breda en Turnhout. Telkens als je daar rondstruint na een fietstocht, vind je wel iets biizonders. Deze keer fietste ik door de Burgemeester van Gilsestraat, een zijstraatje vanaf de Chaamseweg naar het Loveren, het oude centrum van Baarle Nassau. In dit straatje bevindt zich precies op de grens een klaphek dat de grens aangeeft tussen Belgie en Nederland. Uniek lijkt mij. Het hek kan worden gesloten, als dit nodig is, ten tijde van een landelijk meningsverschil. In Loveren staat ook een heel oud dorps-pompje, een onderdeel in de fietsroute van de Poosplaatsen waar we het een andere keer over zullen hebben. Ook zie je daar een huis met twee huisnummers, omdat daar de grens door de voordeur gaat! Waar vindt je dit langs de Nederlandse grenzen?


Je kunt in de Baarles komen via de bekende drie fietsroutes, a) via de oude trambaan Tilburg / Turnhout het zogenaamde Bels Lijntje, b) via Ulvenhout over het viaduct Chaamseweg, het bos in en via de Heistraat en de Oude Bredase Baan naar Baarle Hertog / Baarle Nassau c) via de route N268, Breda, Chaam, Baarle Hertog / Baarle Nassau.


De mooiste route, met het slechtste fietspad, is via route b door bos en beemd. Gelukkig is de gemeente Alphen-Chaam van plan deze weg te repareren. Via de langste route a) het Bels Lijntje is het een nagenoeg rechte en geasfalteerde baan tot aan Baarle Hertog / Baarle Nassau. Via route c), de N268, fiets je parallel met de auto’s en dat is minder leuk vanwege de herrie, stof, en reuk.


Ten laatste nog een advies, loop even binnen bij het VVV aan de Nieuwstraat vlakbij de Hollandse kerk. Een interessante stadsgids wordt u gratis aangeboden en in de beide Baarles kunt u goed terecht voor een etentje met een dronk.

  

                        _________________________________________________Recreatieve Fietstochten...


Het voorjaar komt eraan zegt men, maar voorlopig is de wind nog koud. Niet leuk. Toch is de komst van het voorjaar bij menigeen de aanleiding om eens te gaan neuzen in de fietskaartjes.

Bij dat neuzen kreeg ik de Nieuwsbrief van het Landelijk Fietsplatform van januari 2008 onder de ogen. Daarin werd vermeld dat de nieuwe Fietsideeënkaart er is. Het visitekaartje van het platform is geheel geactualiseerd. Wilt u fiets ideeën opdoen, vraag de kaart aan en fiets lekker op de fiets door Nederland of een stuk van een route bij u in de buurt.

Stichting Landelijk Platvorm:  www.fietsplatform.nl

E-mailadres:  slf@fietsplatform
   

  


                

                     _________________________________________________


  

De Oversteek…

Je moet maar een naam kunnen bedenken voor zo’n indrukwekkende fietsbuisbrug hoog over het Wilhelminakanaal. De naam.“De Oversteek” is zo vanzelfsprekend, immers als je over een brug loopt of rijdt steek je iets over. Deze buisbrug is een wit geverfde fietsvoetgangersbrug over het Wilhelminakanaal van Dongen naar Rijen. Het is een opmerkelijke constructie, kennelijk ontworpen door techneuten, die in hun ervaringspakket ook het ontwerpen van olieraffinaderijen en chemische fabrieken hebben. De fietsbrug is een gelaste buisconstructie met een lichte boog, die het rijvlak draagt, dat verbonden is met twee hellingbanen. De verbinding die de noordzijde van het kanaal verbindt met de zuidzijde is uitermate nuttig en er wordt druk gebruik van gemaakt, vooral door de schooljeugd. Via het wegennet aan de zuidzijde van de fietsbrug kun je ook naar Dorst, Teteringen en de landbouwenclave Seters, in de boswachterij Dorst komen. De fietsafstand vanuit Teteringen is ongeveer 10 kilometer en gaat grotendeels door bosgebied en is de moeite waard om te fietsen.

  

< Vorige pagina 

Fietsroutes (1)

   << 1

     2 >>

  

sitemap

Fietsdonken…


Eens heerlijk door een groot natuurgebied van water en groen lopen of fietsen, dat kan in de Waterdonken bij Teteringen. Vele watervogels hebben er een zwem- en trekgebied bijgekregen. Ook de Lage Vucht polder wordt ingericht als natuurgebied voor vogels en klein gedierte.


Het gebied wordt ingesloten door de Oosterhoutse weg en de Groenstraat. Ten noorden van de Groenstraat ligt de Lage Vucht.


Een ding valt op, dat de prachtige fietspaden nagenoeg hermetisch worden afgesloten door versperringen en paaltjes, zodat voorkomen wordt dat  automobilisten de fietspaden verkeerd gebruiken.


Google op uw computer eens naar Waterdonken en bekijk de galerij aan foto's van dat gebied.


In mijn ogen noem ik het gebied Fietsdonken niet alleen omdat je er mooi kunt wonen en fietsen, maar ook van de nieuwe natuur kunt genieten.


Mijn advies…… “fiets eens naar de Donken”.
___________________________________________________________________

  

Breda en Etten-Leur