Sitemap
Fietsersbond Oosterhout
Drimmelen Fietsersbond
Uitgelicht
You Tube
De Tuub december 2019
De Tuub juni 2018
De Tuub december 2017
De Tuub oktober 2017
De Tuub mei 2017
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2016
De Tuub augustus 2016
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2015
De Tuub oktober 2015
De Tuub mei 2015
De Tuub december 2014
De Tuub september 2014
De Tuub voorjaar 2014
Columns 2018
Columns 2017 (2)
Columns 2017 (1)
Columns 2017 (2)
Columns 2016
Columns 2015 (1)
Columns 2014
Fietsroutes 1
L
Inleiding beleidsplan
Home Pagina
Wie zijn wij?
Contact
Vacatures
Service

Links

Disclaimer


  

.

.

Esther van Garderen wordt nieuwe directeur...

sitemap

  

Breda en Etten-Leur

< Vorige pagina 

Esther van Garderen wordt de nieuwe directeur van de Fietsersbond...

Esther van Garderen (52) wordt op 1 oktober a.s. de nieuwe directeur van de Fietsersbond. Ze volgt in deze functie Saskia Kluit op, die na elf jaar de Fietsersbond verlaat. Esther is nu nog senior strateeg stedelijk beleid bij de gemeente Almere en heeft ruime ervaring als manager op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ordening.


Esther van Garderen kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij de Fietsersbond. “De straat moet in de eerste plaats van fietsers en voetgangers zijn. Fietsen kan bijdragen aan veel uitdagingen van deze tijd: op het gebied van verstedelijking en de woningnood, bereikbaarheid, klimaat, stikstof en gezondheid. In grote steden is het fietsgebruik fors gegroeid, maar er is meer dan de grote stad. De Fietsersbond heeft een inspirerende en prettig leesbare visie op 2040 gemaakt, die een uitstekende basis biedt voor de inhoudelijke koers de komende jaren. Als directeur van de Fietsersbond wil ik deze visie overal blijvend op de agenda gaan zetten. Deze tijd vraagt om slimme oplossingen en de fiets is daar een groot onderdeel van. Duurzaam, gezond en ook nog eens goedkoop.”


Nieuwe coalities


Esther staat straks aan het hoofd van een vereniging van meer dan 30.000 leden en meer dan 1800 vrijwilligers. Heel anders dan de bestuurlijke omgeving waarin Van Garderen momenteel werkzaam is. “In mijn werk kwam ik de Fietsersbond regelmatig tegen. Het is een mooie organisatie met hele bevlogen mensen, die door actie veel bereikt hebben. Ik wil graag met jullie de straat teruggeven aan fietsers en voetgangers. Dat vereist slim handelen. Soms kun je rellen, maar daarna moet je wel tot resultaten komen. Omdat het uiteindelijk toch gaat om verbinding leggen. Met elkaar binnen de Fietsersbond, maar ook met het ministerie, de Tweede Kamer, provincies, gemeenten, bedrijven, kennisinstellingen en andere potentiĆ«le partners. Ik wil nieuwe coalities gaan bouwen, zodat we samen met anderen echt dingen bereiken.”


Voorzitter Franc Weerwind is verheugd over de benoeming van de nieuwe directeur. “De uitdagingen van de komende jaren zijn groot. Onze samenleving verandert, en de Fietsersbond zal mee gaan veranderen. Met onze Fietsvisie hebben we een sterk toekomstbeeld neergezet en Esther is de juiste persoon om dit beeld op een positieve, energieke manier te gaan bereiken.”