Sitemap

Fietsersbond Oosterhout
Drimmelen Fietsersbond
Uitgelicht
You Tube
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2016
De Tuub augustus 2016
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2015
De Tuub oktober 2015
De Tuub mei 2015
De Tuub december 2014
De Tuub september 2014
De Tuub voorjaar 2014
Columns 2017
Columns 2016
Columns 2015 (1)
Columns 2014
Fietsroutes 1
Inleiding beleidsplan
Home Pagina
Wie zijn wij?
Contact
Vacatures
Service

Links

Disclaimer
Sitemap

Columns 2016

  

.

sitemap

.

Op deze pagina publiceren wij de columns van Kees de Jong. Regelmatig geeft hij op de manier die hem eigen is, zijn zeer persoonlijke visie op zaken die hem bezighouden.

__________________________________________________________________

Columns 2016 - 1

  

Q-koorts…


De epidemie sloeg toe in het Brabantse, globaal in de jaren 2007/2010. In dat tijdperk werden 75.000 mensen besmet met de infectie afkomstig van bacteriën in de stalmest van de geitenboerderijen verspreid over heel Brabant.


Al voor 2007 waarschuwden de huisartsen voor de bedreigende besmettelijke ziekte de gezondheid diensten, omdat zij vermoedden dat deze besmetting afkomstig was van geitenboerderijen uit de omgeving.


Geschat  wordt dat 75 duizend dorpelingen, wandelaars, fietsers en boerderijbezoekers besmet werden.

75 mensen stierven, vijfhonderd patiënten hebben chronische Q-koorts en nog eens duizend patiënten  lijden aan QVS het Q-koortsvermoeidheidssyndroom.


300 slachtoffers spanden een rechtszaak aan. Twee advocaten en twee slachtoffers bepleitten voor de rechter een eis tot schadevergoeding.

De landsadvocaten beweerden dat de overheid de situatie niet onderschat heeft en op tijd de juiste maatregelen heeft genomen.

De uitspraak is op 14 december.


Het zal je maar gebeuren. Mooi weer en je gaat een eindje fietsen. Je raakt besmet omdat je langs een geitenboerderij fietst en daardoor arbeidsongeschikt raakt met alle gevolgen van dien.


Fietsen is kennelijk ongezonder dan gedacht!

_________________________________________________________________Verkeerspolitie…


Onlangs deed Frits van Bruggen in de Kampioen een voorstel om op de grote wegen het verkeer weer te gaan controleren met een daarvoor ingerichte zelfstandige verkeerspolitie. Niet zoals vroeger twee wit gehelmde politiemannen in een snelle Porsche, maar een goed herkenbare verkeerspolitie die controlerend optreedt bij overtredingen.


Maar ook op provinciale-en stedelijke wegen gaat het lang niet altijd goed. Ook daar is het schering en inslag, wat verkeersovertredingen betreft. Veel slachtoffers vallen er onder fietsers en voetgangers. Ook op deze wegen zou extra politie toezicht wellicht invloed hebben op het aantal ongelukken, dat alsmaar toeneemt.

In 2015 vielen er 621 doden en 20.700 gewonden in het verkeer. Het wordt een nationaal trauma als het niet verbetert.


Autoverkeer is belangrijk maar fietsverkeer is veel belangrijker. Over het fietsgedrag van fietsers in het verkeer wordt veel gemopperd. 


“De ANWB verkeerspolitie” moet daarom eerst het fietsverkeer op educatieve wijze corrigeren en pas daarna de oogappel van Frits van Bruggen.

  

< Vorige pagina 

Naar pagina 2