Sitemap
Fietsersbond Oosterhout
Drimmelen Fietsersbond
Uitgelicht
You Tube
De Tuub mei 2017
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2016
De Tuub augustus 2016
De Tuub mei 2016
De Tuub december 2015
De Tuub oktober 2015
De Tuub mei 2015
De Tuub december 2014
De Tuub september 2014
De Tuub voorjaar 2014
Columns 2017 (2)
Columns 2017 (1)
Columns 2017 (2)
Columns 2016
Columns 2015 (1)
Columns 2014
Fietsroutes 1
L
Inleiding beleidsplan

Home Pagina
Wie zijn wij?
Contact
Vacatures
Service

Links

Disclaimer
Sitemap

  

.


  

.

sitemap

  

Wegen in Chaamse Bossen gevaarlijk slecht

Veel wegen in de Chaamse Bossen zijn in slechte staat van onderhoud. Vooral de Royaaldreef en de Kleine Slingerdreef zijn er zeer slecht aan toe. Boomwortels hebben gaten in het asfalt veroorzaakt en de begroeiing in de bermen tast de zijkanten van de wegen aan. Waar zandpaden de wegen kruisen ligt zand opgehoopt en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. De Fietsersbond constateert een toename van het aantal ongevallen, waarvan sommige ernstig zijn.

De afdeling Breda van de Fietsersbond heeft Staatsbosbeheer hierop gewezen en gevraagd het nodige onderhoud te plegen. Enig alternatief is om de wegen af te sluiten, maar daar is de afdeling tegen omdat er nog steeds veel fietsers gebruik maken van deze fraaie routes. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor de bossen en voor de wegen in die bossen.

In een reactie heeft Staatsbosbeheer deze problemen erkend: jarenlang was onduidelijk wie nu eigenlijk verantwoordelijk was voor het onderhoud van de wegen door de bossen. Daardoor gebeurde er niets en ontstond er veel achterstallig onderhoud. Uiteindelijk is dit een taak voor Staatsbosbeheer geworden, maar hiervoor is geen geld beschikbaar.

Daarom zal Staatsbosbeheer in januari om de tafel gaan zitten met enkele gemeentes om een plan van aanpak op te stellen en daarmee extra subsidie van de provincie te verkrijgen. Ook de afdeling Breda van de Fietsersbond is voor dit overleg uitgenodigd.

Wij houden u op de hoogte...

< Vorige pagina